Бинарни опции и ПАММ сметки

Сигурността е основен елемент при всякакъв вид търговска и финансова дейност. За да бъде търговията с бинарни опции печеливша и да разчитате на честни действия, без престъпни намерения и да сте защитени от измами, трябва да инвестирате пари в специални ПАММ сметки. Ще се опитаме да разгледаме по-подробно предимствата на тези сметки, инвестиционните методи, а също така ще говорим и за недостатъците им. Най-накрая ще опишем последователността на действията при използване на ПАММ сметки.

ПАММ сметки. Какво е това?

ПАММ сметките са специални сметки, които се откриват с цел инвестиране. Този вид търговия предполага, че инвеститорът свързва средствата си с търговеца, който е активно ангажиран със сделките. Търговецът няма директен достъп до средствата и може да сключват само различни сделки или просто да поддържат редовната си бизнес дейност. Ако търговецът ума успех, той може да увеличи сумата, депозирана в ПАММ сметката и да получи комисионната си, печелейки пари за себе си и за инвеститора. Ако обаче търговецът поеме прекалено голям риск, той няма да носи отговорност за загубите, които може да претърпи инвеститорът.

Не трябва да се паникьосвате и да съдите прибързано. Факт е, че преди да си открие ПАММ сметка, търговецът депозира определена сума пари в нея, за да покаже готовността си да действа. Колкото по-голяма е сумата, толкова по-сериозен е търговецът. Ето защо този малък детайл трябва да се отчита, когато избирете обект за вашата инвестиция. Като се има предвид, че търговецът ще рискува с собствените си пари, той ще преценяването ситуацията по-добре, ще рискува по-малко и шансът да работи честно, без да се опитва да загуби всичките си пари, ще бъде по-висок.

Техническа страна на ПАММ сметката

ПАММ- Percent Allocation Management Module, е мениджърски модул с процентно разпределение на финансовия акаунт. Този софтуер създава основата, която урежда процеса по прехвърляне на парите за доверено управление от страна на търговеца. По-просто казано, ПАММ е модул за взаимодействие между търговеца и инвеститора, който сключва споразумение за използването на средства с последващо процентно разпределение на печалбата. ПАММ е софтуер и затова всички процеси са автоматизирани и имат високо ниво на сигурност. И така, когато търговецът и инвеститорът сключат споразумение за използването на ПАММ сметка, и двамата могат да видят увеличаването на личната сметка след успешна сделка. Тази сметка не е ПАММ, а сметка, в която печалбата може да се използва за лични цели. ПАММ сметката е просто модул за взаимодействие.

Като изключим взаимодействието, модулът има специална система за връщане на пари, която може да се използва само от инвеститорите. Търговецът няма право да управлява парите по сметката по никакъв начин. Но има някои ограничения. Например, ако инвеститорът реши да изтегли парите, когато някоя позиция е отворена, той не може да вземете сумата, която е инвестирана в тази позиция, защото тя е активна. Невъзможно е да се изтеглят парите бързо, защото има правила и разпоредби за сигурност, валидни и за двете взаимодействащи страни.

Измама

Най-актуалният въпрос е присъствието много измамници, които имат достъп до търговията с бинарни опции. Както казахме и преди, има някои страни, където този вид дейност не е регламентирана и по този начин инвеститорите могат да се изправят пред ситуация, когато един брокер просто няма да изплати печалбата или да върне по-рано инвестирани средства. Това е много неприятна ситуация и е трудно да се справите с нея без необходимите регулаторни органи. Работните принципи, използвани от измамниците, са прости. Те се събират пари, откриват сметка, а след това или изчезват, или отказват да платят. Можете да повдигне обвинения срещу тях, да получите помощ от страна на правоприлагащите органи, но вероятността за успешен резултат е твърде ниска.

Какво трябва да направите, за да се справите с този риск? Всичко е много просто. Трябва да проверите брокерите, които предлагат тези услуги, и внимателно да проучи техния лиценз. Трябва да знаете кой е издал лиценза, на кого трябва да се оплачете в случай на нарушения и т.н. Малко вероятно е  фирмите, които имат такъв лиценз, да мамят своите клиенти, защото всяко нарушение означава прекратяване на лиценза. Най-интересният факт е, че получаването на този лиценз е един много труден процес, който отнема много време и пари. Ето защо, преди да започнете работа в тази област, трябва да проверите вашите брокери за нарушения и лицензи. Също така би било разумно да прочете внимателно цялата налична информация за предприятието. По този начин ще бъде по-безопасно и може да избегнете измамите и измамниците.

Система за плащане

Някои системи за плащане имат интересен механизъм, който ви помага да извършвате различни транзакции. Въпросът е, че те може да ви осигурят и някакво ниво на сигурност, в случай че попаднете на измамници или фирми, които ще се опитат да забавят плащанията от вашата сметка. Трябва да сте наясно, че такъв механизъм има само когато използвате банкови карти VISA или Master Card. Ако използвате тези карти за плащане на своя депозит, вие си увеличавате шанса да си върнете парите, в случай че брокерът е измамник.

Механизмът е прост. Просто депозирате пари, работите и ако видите,че фирмата, с която работите, се опитва да ви надхитри, трябва да потърсите подкрепа от своята банка. Тя ще започне свои собствени операции и проверки, които позволяват да се провери истинността на вашето твърдение и ако се докаже, че е истина, банката автоматично ще прехвърли парите ви. В този случай фирмата няма правото да се противопоставя на процедурата дори в случай че използвате няколко акаунта едновременно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *