Olymp Trade – преглед и отзиви

Брокерът Olymp Trade започва своята история през септември 2014 г. С това искаме да кажем, че това е един много млад брокер на бинарни опции. В същото време всеки търговец има възможността да получи поддръжка на всички въпроси на български език.

В момента брокерът няма издаден лиценз. Търговците трябва да се доверяват на репутацията му. Седалището на този брокер е същото като юридическия адрес на IQ Option (и двата брокера са регистрирани в Кипър, в една и съща сграда).

Характеристики на търговията с бинарни опции

Особеността е, че този брокер предлага платформа само с един тип на бинарни опции, а именно Call-Put. Не се предлагат никакви други видове договори, като One Touch. Що се отнася до времето на изтичане на срока на опциите, максималната продължителност е един час, а минималната – една минута. Това означава, че брокерът предлага добри възможности за тези, които играят в малък мащаб, но за тези, които искат да използват фундаментален анализ, няма почти никакъв шанс да го направят с Olymp.

Видове базови активи

Този оператор има много малко базови активи (10 вида), докато други брокери може да предлагат в пъти повече. Наличните активи са валути, включително евро-рубли и долар-рубли. Има и няколко вида стоки, включително злато, сребро и петрол.

Интересно нещо при Olymp Trade е неговият Random актив, който се променя непредсказуемо в цената, но в същото време може да се търгува дори и през уикенда. И тук използването на актива е по-интересно за начинаещи, отколкото за сериозни търговци.

Попълване на сметката и тегления

Минималният баланс по сметката е 10 лева, а минималната стойност на опцията е само 1 лев. Ако решите да попълните депозита с долари, сумата ще бъде малко по-голяма– $10 и $1 за минималния залог. Тези цифри са много ниски. Компанията не взима комисионни за теглене на пари.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *